Sivut

lauantai 13. syyskuuta 2014

Uusi treenisetti

Jos treenitauon jälkeisen salillakäynnin aiheuttamassa järjettömässä lihaskivussa on jotain hyvää, niin ainakin voi sillä tsekata meneekö treeni perille kaikkiin niihin lihaksiin joihin olisi tarkoitus. Kyllä muuten tuntuu menevät.. Saliohjelmaa olisi hyvä vaihtaa n. 6-8 viikon välein, koska lihakset tottuvat hyvin nopeasti. Myös jos tuntuu ettei saa lisättyä painoja ollenkaan kannattaa harraastaa vaihtelua. Jos ei kokonaan vaihda liikettä niin ainakin kannattaa leikkiä toistomäärien, sarjojen määrän ym. kanssa. Esim jos teet aina 12 x 3 eikä painopakkaan saa lisättyä kiloja kokeile lyhyempää sarjaa suuremmalla painolla vaikka edes 3-5 toistoa ja tiputa takaisin edelliseen painomäärään. Tai tee pidempiä sarjoja. Tai 12 - 6 - 12 sarjaa. Vaihtoehtoja on lukemattomia. 

Aloitan nyt syksyn kunniaksi kaksijakoisella treenillä. Yläkropan treeni saattaa välillä vaihtua kiipeilyyn joka kehittää myös keskikropan lihaksistoa erinomaisesti. Jalat saavat kuitenkin allaolevan rääkin. Viime treeni meni pitkästä aikaa erinomaisesti läpi myös etureisiin joiden totaalihapotukseen ei pelkkä reidenojennus tunnu riittävän. Päälle kun lisää kapean prässin ynnä muut liikkeet joissa tarvitaan koko jalkaa on hapotus taattu ainakin meikäläisellä.

Jalktreeni, s = smith

Yläkropan setti, dippi ja leuanveto rasittaa hyvin koko yläkroppaa, lisänä sitten eristäviä liikkeitä ja olkapäitä ja selkää.

Vatsalihakset kuuluvat sitten kaksi kertaa viikossa treeniin. Tätä treeniä olisi tarkoitus tehdä niin että salikertoja tulee 4 per viikko ja kumpikin setti siis läpi kaksi kertaa viikossa. Eli tehtävää ja itsensä ruoskintaa riittää ;)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti