Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Jun-jun-jun-junnaa paikallaan

Eikö olekin raivostuttavaa, kun useamman viikon painojen liikuttelun jälkeen ei silti pysty lisäämään painoa? Tähän syynä tuntuu monenkin asiantuntijan mielestä olevan vanha kunnon lihasten tottuminen siihen mitä tekee. Eli kun tekee tarpeeksi samaa kerta toisensa jälkeen, lihakset tottuvat eikä mitään kehitystä tapahdu. Ärh!

Itse pyrin pitämään sarjat 5-12 toiston mittaisina. Kun jaksan tehdä kolme sarjaa 12 toistolla, on viimeistään aika nostaa painoja. Siis ihan viimeistään. Mielellään jo aiemmin. Haastavuutta tähän kuitenkin saa aikaan se, että monissa pömpeleissä painoja saa lisättyä esim vain 5 kg kerrallaan. Ja sitten kun se pahuksen nykyinen vastus + 5 kg ei vaan liikahda, pulassa ollaan. Tai ei toivottavasti ihan. Sarjojen pituuksien ja painojen vaihtelulla pitäisi olla vaikutusta tähän ongelmaan. Itse olen myös yrittänyt vaikka lisätä jonkun uuden käsiliikkeen mukaan treeniin jos jokin käsiliike ei vaan etene. Josko siitä saisi vähän stimulaatiota lihaksille. Voi olla ihan turhaa (paitsi että hiki siinä tulee = hyvä asia :). Itse junnaan parhaillaan lateissa paikallaan. 10 sarja menee, mutta painoa ei saa vaan lisättyä. Se pahuksen 5 kg. Miksei painoväli voi olla vaikka 2,5 kg? Tässä rakastan esim. tangon tai käsipainojen kanssa heilumista (siltä mun treeni aina välillä nimittäin näyttää), koska painoa on helppo lisätä. Nyt sitten siis suunnittelemaan jotain lihakset järkyttävää lat sarjaa, että saan kehityksen käyntiin.


Eilen salilla en päässyt enää karkuun leuanvetolaitetta. Joku oli korjannut sen. Pahus. Leuanveto on yksi suuri inhokkini, varmasti siksi, että olen siinä niin huono. No, nyt on sitten yhden treenikerran verran kokemusta siitäkin. En tykännyt. Mutta aion jatkaa. Josko saisin vielä joskus vedettyä edes yhden leuan ilman laitteen avustusta.

ps. Aloitin pystypunnerrusten teon käsipainoilla. se näyttää suunnilleen siltä, että joku yrittää tasapainoilla kahdella taipuvalla tikulla järkyttäviä könttejä. Meinaa itseäkin alkaa naurattamaan joka kerta kun peiliin katsoo. Vaikka kuntosali onkin vakava asia ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti